Aanleg Barakkenpark krijgt vorm

Gepubliceerd op Maandag 12 december 2022

“Het Barakkenpark was in het masterplan Menen één van de strategisch te ontwikkelen sites. Een publieke groenzone naast de dichtbebouwde woonwijk van De Barakken: een welgekomen opportuniteit voor de buurt én voor de recreanten langs de Leieboorden. De aanleg ervan is nu volop bezig, het Barakkenpark krijgt zichtbaar vorm”, zegt schepen Mieke Syssauw, bevoegd voor omgeving.

De Stad Menen werkt intensief aan het versterken van de identiteit van De Leievallei, in het kader van het project VALYS, een Interreg-project. Het Barakkenpark is hierbij aangeduid als één van de strategische sites langs de Leievallei, net als in het masterplan Menen dus.

De realisatie van het Barakkenpark zit nu in een stroomversnelling. Schepen van publieke ruimte Patrick Roose: “In het Barakkenpark zijn de wadi’s ondertussen zichtbaar op het terrein. Ook het vlonderpad (een roosterpad dat toegankelijk is voor rolstoelgebruikers) is al deels klaar en de avontuurlijke speelelementen zijn geplaatst. Begin deze week werden een 40-tal bomen geleverd op het terrein. Die werden door studiebureau BUUR gekeurd en worden nu aangeplant. Daarna planten we de struiken en het bosgoed en plaatsen we het hekwerk in wilgentenen. Pas in het voorjaar van 2023 zaaien we het gras in, want zoals je ziet ligt het terrein daarvoor momenteel te slecht bij.”

“Het Barakkenpark is in totaal om en bij de 2 ha groot. De invulling ervan kwam mee tot stand dankzij de participatieve insteken van bewoners uit de buurt. In het nieuwe park zorgt de Vlaamse Waterweg ook voor een gepaste integratie van de nieuwe fietsers- en voetgangersbrug over de Leie. Het Barakkenpark zal in totaal om en bij de 1.091.800 euro kosten, waarvan 467.465 euro gesubsidieerd is”, voegt schepen Syssauw, ook bevoegd voor financiën, er nog aan toe.

Dit project wordt gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid (Natuur en Bos), de Provincie, Westtoer en Interreg Valys.

Barakkenpark
Met de steun van
Dit project wordt gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid (Natuur en Bos), de Provincie, Westtoer en Interreg Valys