De Lijn versterkt na buslijn 81 nu ook lijn 80 voor schoolgaande jeugd

Gepubliceerd op Vrijdag 07 juni 2024

De stad Menen blijft zich inzetten om tekortkomingen binnen het vervoersnet van De Lijn aan te pakken en passende oplossingen te vinden. Recent heeft de stad al een extra bus ingezet op lijn 81 Moeskroen-Menen om ervoor te zorgen dat schoolgaande jongeren tijdens de ochtendspits tijdig en veilig op school aankomen.

Nu wordt er ook voor de capaciteitsproblemen op lijn 80 Ieper-Menen een oplossing geboden. Vanaf donderdag 6 juni tot dinsdag 25 juni, zal er tijdens schooldagen een autocar ingezet worden om de ochtendrit van 7u15 vanaf Menen Station richting Ieper te versterken. Deze maatregel is genomen om tegemoet te komen aan de grote vraag tijdens deze drukke periode, net voor en tijdens de examenperiode.

Praktische informatie:

  • Lijn: 80 Ieper-Menen
  • Vertrek: 7u15 vanaf Menen Station richting Ieper
  • Versterking: Autocar op schooldagen
  • Periode: Vanaf donderdag 6 juni tot en met dinsdag 25 juni 2024

Met deze versterkingen wil de stad Menen ervoor zorgen dat alle leerlingen comfortabel en op tijd op school kunnen aankomen, vooral tijdens deze belangrijke examenperiode. De stad blijft de situatie nauwlettend volgen en streeft naar continue verbeteringen in het openbaar vervoersnetwerk.

Meer info over de dienstregelingen van De Lijn vind je op www.delijn.be/nl/