Eénvormige openingstijden onthaalloketten en uitbreiding dienstverlening in Lauwe en Rekkem

Gepubliceerd op Donderdag 29 februari 2024

In het najaar van 2023 startte de stad Menen het project Organisatiebreed Onthaal. Het doel van deze oefening was zorgen voor een eenvormige basisdienstverlening op de 3 gemeentelijke onthaalloketen in het Stadhuis in Menen, Het Applauws in Lauwe en het Dorpshuis in Rekkem. 

In november 2023 brachten we alle onthaalmedewerkers op deze 3 locaties onder in eenzelfde poule. Een nieuwe volgende stap is het uniformiseren van de openingstijden van de 3 gemeentelijke onthaalloketten. Zo kunnen alle inwoners in Groot-Menen vanaf maandag 4 maart op gelijkaardige openingstijden eenzelfde basisaanbod aan dienstverlening bekomen. In totaal zijn de onthaalbalies in Menen, Lauwe en Rekkem nu 102 uren per week open. 

Enkele jaren geleden was dit nog 88 uren. In eenzelfde beweging stemden we ook het werken op afspraak van onze dienst Burgerzaken in Lauwe en Rekkem beter op mekaar af én breiden we de daaraan gekoppelde dienstverlening ook uit: inwoners kunnen op afspraak niet alleen hun eID afhandelen in de deelgemeenten, ook voor reispassen kunnen ze er voortaan terecht en moeten ze dus niet meer naar het stadhuis in Menen. Later dit jaar (na afronding van lopende opleidingen) zal men ook voor rijbewijzen terecht kunnen in het Dorpshuis en Het Applauws.

 

Stadhuis Menen

Het Applauws Lauwe

Dorpshuis Rekkem