Openbaar onderzoek Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening lasten bij omgevingsvergunningen

Gepubliceerd op Donderdag 09 mei 2024

Het Omgevingsvergunningendecreet van de Vlaamse overheid bepaalt dat een overheid die een vergunning aflevert, bij bepaalde omgevingsvergunningen lasten móet opleggen en bij bepaalde omgevingsvergunningen lasten kan opleggen.  

Een last is een bijkomende verplichting die de bevoegde overheid aan een omgevingsvergunning kan verbinden omdat de begunstigde een voordeel uit de vergunning haalt of de overheid bijkomende taken door de vergunning op zich moet nemen.  De last kan een financiële last zijn (betalen van een geldsom) of een last in natura (bv. het aanplanten van levend groen).

Deze lasten moeten in een gemeentelijke stedenbouwkundige verordening worden opgenomen. 

Op 27 maart 2024 keurde het College van Burgemeester en Schepenen het ontwerp van de stedenbouwkundige verordening inzake lasten bij omgevingsvergunningen goed.

Je kan dit ontwerp hier terugvinden of komen inzien op de dienst Omgeving, Stadhuis Menen, Grote Markt 1 na het maken van een afspraak

Over dit ontwerp wordt een openbaar onderzoek georganiseerd dat loopt van 10 mei tot en met 9 juni 2024.

Bezwaren of opmerkingen moeten uiterlijk op 9 juni 2024 hetzij aangetekend per post worden verstuurd, hetzij persoonlijk worden afgegeven met ontvangstbewijs op de Dienst Omgeving, hetzij digitaal geformuleerd via info@menen.be.