Stad en politie zetten in op preventie van diefstal uit voertuigen

Gepubliceerd op vrijdag 15 december 2023

“Om diefstallen uit voertuigen efficiënt aan te pakken, slaan de stad Menen en PZ Grensleie de handen ineen. Een tweeledige aanpak moet hierbij soelaas brengen: verhoogd toezicht van zowel de gemeenschapswachten als politie en een sensibiliseringscampagne waarbij we onder andere nieuwe sensibiliseringsborden op diverse parkeerlocaties plaatsen”, zegt burgemeester Eddy Lust.

VEILIGHEIDSDIENSTEN VERHOGEN TOEZICHT

Om de veiligheid van voertuigen en winkelaars te waarborgen, zullen de politie en gemeen- schapswachten hun aanwezigheid en toezicht op strategische locaties in de stad versterken. Patrouilles worden voorzien op parkeerterreinen en gebieden waar diefstallen uit voertuigen zich vaker voordoen. Dit initiatief heeft tot doel potentiële dieven af te schrikken en de kans op dit soort feiten te verkleinen.

Naast de verhoogde aanwezigheid zet de stad Menen ook in op preventie door het plaat- sen van nieuwe sensibiliseringsborden op diverse parkings en openbare ruimtes. Gemeen- schapswachten zullen zichtbaar aanwezig zijn om mensen te wijzen op onveilige situaties en handige tips te delen.

SAMEN TEGEN ONVEILIGHEID

“De gezamenlijke inspanning van de veiligheidsdiensten is belangrijk in de strijd tegen crimi- naliteit, maar ook de rol van onze inwoners mogen we niet vergeten”, zegt burgemeester Eddy Lust. “Onderneem alstublieft ook zelf enkele eenvoudige, maar cruciale stappen om diefstal te voorkomen. Sluit ramen, vergrendel deuren en vermijd het zichtbaar achterlaten van waardevolle voorwerpen in je auto. Samen kunnen we een verschil maken en een veili- gere omgeving creëren voor ons allemaal.”