Update werken J. & M. Sabbestraat

Gepubliceerd op Maandag 12 augustus 2024

We willen jullie graag informeren over de heropstart van de werken in de J.&M. Sabbestraat.

Speelstraat in de Parkstraat van maandag 12 augustus tot en met zondag 18 augustus

Voordat alle werkzaamheden weer beginnen, wordt de Parkstraat een week lang een speelstraat. Dit gebeurt van maandag 12 augustus tot en met zondag 18 augustus 2024. De rijweg wordt dan gebruikt voor sport en spel. Spelende kinderen krijgen de status van voetganger, wat betekent dat ze altijd voorrang hebben. Alleen bewoners en garagebezitters mogen in de speelstraat komen. Hierdoor is de J.&M. Sabbestraat tijdelijk bereikbaar in twee richtingen. Het éénrichtingsverkeer in de Parkstraat blijft gelden.

Parkstraatfeest op vrijdag 16 augustus

Op vrijdag 16 augustus is er een buurtevenement: het Parkstraatfeest. De Parkstraat wordt dan volledig afgesloten tussen huisnummer 43 en 56, vanaf 16:00 uur tot ongeveer 02:30 uur. Tijdens dit evenement wordt het éénrichtingsverkeer tijdelijk opgeheven om de bereikbaarheid te verbeteren. Na het evenement geldt het éénrichtingsverkeer weer.

Heropstart nutswerken bij Sint-Jansschool vanaf maandag 19 augustus

In de J.&M. Sabbestraat starten de nutswerken bij de Sint-Jansschool opnieuw op maandag 19 augustus 2024. Daarnaast wordt de middendruk gasleiding aangepast tussen J.&M. Sabbestraat 129 en Parkstraat 105. Dit is zodat de bovenbouw bij de Sint-Jansschool snel kan worden afgewerkt. Ook beginnen de riolerings- en wegeniswerken weer richting de Parkstraat en Bruggestraat.

Parkeren in de J.&M. Sabbestraat

In de vrijgegeven werkzone van de J.&M. Sabbestraat (tussen de rotonde Kortrijkstraat en Park Ter Walle) vragen we je medewerking. Parkeer je voertuigen op de aangewezen parkeerplaatsen en niet op het nieuw aangelegde voetpad.

Concreet

  • Het éénrichtingsverkeer wijzigt in de J.&M. Sabbestraat (Parkstraat – Bruggestraat) van 12/08/24 t.e.m. 18/08/24.
  • De Parkstraat wordt tijdelijk onderbroken op 16/08/24.
  • Het stuk J.&M. Sabbestraat richting Sint-Jansschool en site Reznor blijft ongewijzigd: enkel toegankelijk voor vergunninghouders.
     
Sabbestraat
Contactgegevens Uitvoerder:

Persyn NV – 056/756.501- info@persyn.be