Werken sportzaal Vauban gestart en nieuwe bergingen voor jeugd en sport in Rekkem

Gepubliceerd op Woensdag 11 oktober 2023

“Met de start van de afbraak van sportzaal Vauban zetten we vandaag opnieuw een stap in de uitvoering van onze beleidsnota. Onze sportclubs zijn namelijk een waardevolle partner voor ons lokaal beleid in zijn meest brede betekenis en verdienen een goede, hedendaagse sportinfrastructuur. Ook in Rekkem openen we vandaag nieuwe bergruimtes voor onze vrijetijdsspelers”, geeft een enthousiaste burgemeester Eddy Lust aan.

WERKEN SPORTZAAL VAUBAN IN MENEN VAN START

Schepen van patrimonium Renaat Vandenbulcke: “We kondigden dit verbouwingsproject eerder al aan. Na de voorbereidende werken binnenin het gebouw, is men vandaag gestart met de effectieve afbraak aan de kant van de zaal waar de uitbreiding zal komen. Met de steun van Sport Vlaanderen kunnen we zo een uitbouw van bijna 6 meter en de verhoging van de huidige infrastructuur realiseren. Op die manier kunnen we met deze realisatie binnenkort topsport aanbieden in een vernieuwde, duurzame sportzaal. Ook de toegang tot de sportzaal, de cafetaria en de patio worden in één en dezelfde beweging aangepakt.”

Schepen van sport Kasper Vandecasteele vult aan: “Zaterdag speelde ons volleyteam in sporthal Ter Steelandt in Rekkem in het kader van de tijdelijke verhuis een testmatch. Die verliep prima. De voorbije 6 weken konden de volleybaljeugd en de badmintonclub al terecht in de nieuwe sporthal van het Sint-Aloysiuscollege en ook daar verlopen trainingen en wedstrijden vlot. Het is alvast positief dat de tijdelijke uitvalsbasissen voor onze sportclubs tijdens de werken aan de sportzaal Vauban goed meevallen.”

NIEUWE BERGINGEN VOOR JEUGD EN SPORT IN REKKEM

“Op de vrijetijdssite Ter Steenlandt in Rekkem konden we met het ter beschikking stellen van de nieuwe bergingen ook de eerder aangegane engagementen uitvoeren. Deze realisatie, een investering van bijna 160.000 euro, werd uitgevoerd binnen de schoot van het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB)”, vult schepen Vandenbulcke aan, bevoegd voor het AGB.

“Op die manier anticiperen we op de groei van de Chiro Rekkem, krachtbal Grenskracht Menen en Damesvoetbal United Menen. Deze verenigingen hebben een bloeiende werking én nood aan extra ruimte om hun materiaal op te bergen. Ook onze dienst Jeugd/Sport heeft er zijn stek om gerief voor de speelpleinwerking te stockeren”, geeft schepen van jeugd en sport Vandecasteele nog mee.

werken Vauban