Wie wordt de 2de Wieltjesambassadeur van Menen?

Gepubliceerd op Maandag 05 augustus 2024
31 augustus 2024

Na de aanstelling van Nayla Breyne als allereerste Wieltjesambassadeur van Menen in 2023, zoeken we binnenkort haar opvolger. Drie enthousiaste kandidaten zullen tijdens een vernieuwde verkiezingsshow in de aanloop naar de Wieltjesfeesten strijden om de titel van Wieltjesambassadeur 2024.

De verkiezing vindt plaats op zaterdag 31 augustus 2024 om 19:00 uur in de Sint-Franciscuskerk te Menen. Tijdens deze spannende avond strijden de kandidaten in verschillende proeven, waaronder een persoonlijke voorstelling, een eigen act en praktische opdrachten. Daarnaast testen we hun kennis over Menen en hun spontaniteit. Een jury deelt punten uit en aan het eind van de avond wordt de kandidaat met de meeste punten uitgeroepen tot de nieuwe Wieltjesambassadeur.

De drie kandidaten op een rij

Emma Foulon

Kandidaat 1: Emma Foulon

Leeftijd: 25 jaar
Woonplaats: Menen
Hobby’s: lezen, puzzelen, bullet journaling, bootcamps en fitness

Laetitia Lavens

Kandidaat 2: Laetitia Lavens

Leeftijd: 26 jaar
Woonplaats: Menen
Hobby’s: diepzeeduiken, fitness, lezen en wandelen met de hond

Aili Deweerdt

Kandidaat 3: Aili Deweerdt

Leeftijd: 17 jaar
Woonplaats: Menen
Hobby’s: Chiro, krachtbal, fitnessen en dansen

Naast de Wieltjesambassadeur kiezen we eind augustus ook een vice-Wieltjesambassadeur. Samen vertegenwoordigen zij onze stad een jaar lang op tal van evenementen. Elke kandidaat ontvangt bovendien een mooi prijzenpakket.

Tijdens de Wieltjesfeesten, op zaterdag 7 september, stelt de stad Menen het duo om 11:00 uur officieel aan op het podium op de Grote Markt. Later op de dag werpen zij mee de wieltjes uit tijdens de traditionele wieltjesworp – eveneens op het podium op de Grote Markt – en rijden ze rond in een cabrio.