Zondag 1 september start koninginnenrit Renewi Tour in Menen

Gepubliceerd op Dinsdag 06 augustus 2024

Op zondag 1 september 2024 start de slot- en koninginnenrit van de Renewi Tour in Menen. Dit is de enige UCI WorldTour-rittenkoers in België en Nederland. De rit eindigt, zoals elk jaar, op de Vesten in Geraardsbergen

In Menen vond de afgelopen jaren iedere zomer een groot sportevenement plaats, zoals het Europees kampioenschap triatlon vorig jaar. Dit jaar kunnen we weer genieten van topsport in het hart van de stad. De startzone bevindt zich op en rond de Grote Markt. Ook de deelgemeenten Lauwe en Rekkem doen mee: het peloton rijdt een lokale ronde door deze dorpskernen. Terug op de Grote Markt kunnen toeschouwers een spannende bonificatiesprint zien.

De rit begint om 10:15 op de Grote Markt. Vanaf 9:00 worden de renners voorgesteld op het podium aan de Groentemarkt. Wielerliefhebbers kunnen ook een kijkje nemen in het ploegbussendorp langs de Oude Leielaan: alle WorldTour-teams staan aan de start van deze wedstrijd. Uniek voor onze stad!

De Renewi Tour 2024 begint op woensdag 28 augustus en eindigt op zondag 1 september met de rit van Menen naar Geraardsbergen. 

Meer informatie over de wedstrijd op www.renewitour.com.

Kom op zondag 1 september zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar het centrum van de stad. De tijdelijke verkeersimpact van deze wielerwedstrijd vind je op www.menen.be/renewitour.

Renewi Tour