Warme William

Gepubliceerd op Maandag 05 augustus 2024

Warme William is iemand die écht naar je luistert. Het is iemand die je uitnodigt om te vertellen wat er scheelt. Want iedereen zit wel eens wat minder goed in zijn vel. En dan is het fijn dat Warme William voor je klaarstaat. Een persoon die je kan vertrouwen. Iemand op wie je kan bouwen. 

Stad Menen wist een exclusief interview te strikken met de enige echte Warme William!

Dag Warme William, misschien kent nog niet iedereen jou. Kan je jou even voorstellen?

Zeker! Ik ben nog maar heel recent een nieuwe inwoner in Menen. Het lokaal dienstencentra won in het voorjaar een prijs van VVSG “Mijn Warme Thuis”. De lokale dienstencentra Menen-Rekkem-Lauwe (Zorg Menen) is er voor iedereen. Mijn warme thuis is nu definitief in Menen. De komende periode wil ik graag de tijd nemen om de stad te verkennen en nieuwe vrienden te ontmoeten. Samen maken we van Menen een warme plek waar iedereen zich goed in zijn vel kan voelen. In Menen, maar eigenlijk in gans Vlaanderen wil ik de boodschap verspreiden om er te zijn voor anderen wanneer zij het moeilijk hebben.

‘Er zijn voor anderen’ en ‘luisteren’ is gemakkelijk gezegd, maar hoe doe je dat het best?

Er zijn alvast een aantal tips die ik jullie kan meegeven. Laten weten dat je er bent voor de persoon kan al heel veel betekenen. Luister zonder te oordelen over de situatie en probeer niet meteen oplossingen te geven voor zijn/ haar probleem, maar vraag aan de andere hoe je kan helpen. Het is oké om je eens mind er goed te voelen. En mocht dat nodig zijn, dan kunnen jullie samen bekijken om extra hulp in te schakelen. Op www.warmewilliam.be vind je alle tips terug, maar ook leuke filmpjes, podcasts, de app…

Wat zijn jouw plannen?

Deze week is het de tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid wat me nauw aan het hart ligt. Mijn agenda in het najaar en voorjaar zit al vol met leuke uitstappen om ieder van jullie te leren kennen. Waar en wanneer jullie mij gaan zien blijft voorlopig wel een verrassing. Kom zeker eens dag zeggen als je mij ziet!

Wil je nog een laatste tip meegeven?

Zit je zelf met iets? Probeer dan, hoe moeilijk het ook is, om erover te praten. Met iemand die je vertrouwt of - wanneer dat niet lukt of gemakkelijk is - bij professionelen of vrijwilligers die naar jouw verhaal willen luisteren. Alle organisaties in je buurt of die je via chat, mail, telefoon kan bereiken, kan je terug vinden op de website www.kzitermee.be. In Menen kan je bijvoorbeeld terecht bij het Overkop-huis, het Sociaal Huis, Lokaal Dienstencentrum en zoveel meer.

Hopelijk zien wij elkaar binnenkort? Ik kijk er alvast naar uit!

Warme William is een initiatief van het Fonds GavoorGeluk en zet in op het versterken van de veerkracht en het mentaal welzijn bij kinderen en jongeren van 0 tot 24 jaar. Meer op www.warmewilliam.be