Buslijn 81 krijgt versterkingsrit voor schoolgaande jeugd

Gepubliceerd op Woensdag 24 april 2024

Sinds vorige week krijgt buslijn 81 Moeskroen-Menen een versterkingsrit. Hiermee wil De Lijn het capaciteitsprobleem voor de schoolgaande jeugd in de ochtend aanpakken. Het is al de tweede maatregel ter bijsturing van het nieuwe vervoersplan van De Lijn. Eerder werd de ochtendrit van buslijn 81 al met 6 minuten vervroegd om de leerlingen tijdig op school te krijgen. 

De voorbije weken ontving De Lijn tal van meldingen over capaciteitstekorten op sommige schoolritten. Deze meldingen werden grondig onderzocht. Dankzij extra budget kan dit nu bijgestuurd worden met versterkingsritten door touringcarbedrijven. 
Deze ritten rijden vanaf deze week tot het eind van dit schooljaar (1 juli). De extra rit zal daarbij achter de normale rit rijden en echt als ontdubbelingsrit fungeren. 

Buslijn 81 Moeskroen-Menen krijgt er op maandag tot en met vrijdag bij de start om 7:29 in Moeskroen een extra touringcar ter ondersteuning bij. 
Om de capaciteitsproblemen op een structurele manier aan te pakken, werkt De Lijn voor het nieuwe schooljaar 2024-2025 aangepaste dienstregelingen uit. De stad Menen houdt de vinger aan de pols om de dienstregeling van De Lijn daar waar nodig verder bij te sturen.

Meer info over de dienstregelingen van De Lijn vind je op hier.