Autoloze Straten in Menen op zondag 22 september

Gepubliceerd op dinsdag 17 september 2024

Op zondag 22 september organiseert de stad Menen een bijzonder evenement: Autoloze Straten, een project dat werd geïnitieerd door de Kindergemeenteraad in samenwerking met de jeugddienst.

Tussen 13:00 en 18:00 uur worden drie locaties – het Vander Merschplein in Menen, de Deken Darrasstraat in Lauwe en de Kasteeldreef in Rekkem – volledig autovrij gemaakt. Jong en oud kunnen er genieten van een namiddag vol speelplezier zonder verkeer. 

De jeugddienst voorziet op elke locatie een speelkeet, een springkasteel en tal van andere spelmaterialen, zodat kinderen zich volledig kunnen uitleven in een veilige en verkeersvrije omgeving.

Het idee voor de Autoloze Straten ontstond uit de vergaderingen van de Kindergemeenteraad van het schooljaar 2023-2024. De kinderen werkten toen rond de thema’s milieu & klimaat en verkeersveiligheid. Met het organiseren van dit evenement willen zij niet alleen meer ruimte creëren om te spelen, maar ook aandacht vragen voor verkeersveiligheid in de stad Menen.

Als voorbereiding werd op 29 augustus een knutselnamiddag georganiseerd in Park Ter Walle. Tijdens deze sessie maakten de kinderen samen spandoeken met daarop boodschappen die oproepen tot meer verkeersveiligheid op straat. Deze kunstwerken worden tijdens de Autoloze Straten dag tentoongesteld op de drie locaties.

Kinderen zijn de toekomst van onze stad. Door hen actief te betrekken bij projecten zoals de Autoloze Straten, versterken we niet alleen hun stem, maar dragen we ook bij aan een stad waar veiligheid en duurzaamheid hand in hand gaan. Deze organisatie is het resultaat van een mooie samenwerking tussen kinderen en het stadsbestuur. We kijken ernaar uit om samen met de nieuwe Kindergemeenteraad verder te bouwen aan een kindvriendelijke toekomst.

We nodigen iedereen van harte uit om op 22 september mee te genieten van een dag zonder verkeer en vol spel en plezier.