Belfortprijs zet verdienstelijke studenten in de kijker

Gepubliceerd op dinsdag 17 november 2020

 Menen beschikt over een sterk uitgebouwd en kwalitatief onderwijs met een bovenlokale uitstraling. Schepen van Onderwijs Griet Vanryckegem vertelt: "Onze stad heeft een belangrijke centrumfunctie op vlak van onderwijs. Wij wensen die rol nadrukkelijk uit te dragen en verdienstelijke studenten uit eigen stad te erkennen. Daarom lanceert de stad vanaf 2021 de Belfortprijs, een jaarlijkse eindwerkprijs voor leerlingen uit het technisch secundair onderwijs en studenten aan het hoger onderwijs.”

De Belfortprijs wordt elk jaar afwisselend georganiseerd voor leerlingen uit het technisch secundair onderwijs en voor studenten aan een hoge school of universiteit. Leerlingen of studenten kunnen hun eindwerk, thesis of onderzoek indienen en maken kans op een geldprijs van 800 euro. Inzendingen voor de Belfortprijs dienen te voldoen aan de volgende criteria: de link met de stad, de wetenschappelijke kwaliteit, de bruikbaarheid en/of toepasbaarheid op de lokale context en de nieuwswaarde.

Schepen Griet Vanryckegem: “Het lokaal onderwijs is een belangrijke troef voor Menen. Wij kunnen trots zijn  op onze vele, goede scholen, ondermeer ons sterk technisch onderwijs. Talentvolle, afstuderende leerlingen zijn daar het beste bewijs van. Tegelijkertijd willen wij de band tussen de stad en haar studenten sterker maken. Zo willen wij ook eigen thesis- of onderzoeksonderwerpen voorstellen die relevant zijn voor de eigen lokale context. Studenten die hier op ingaan kunnen dan toegang krijgen tot heel wat infomateriaal zoals ons rijk stadsarchief.”

De Belfortprijs zal elk jaar in december worden uitgereikt. Een jury van 8 leden bepaalt wie de prijs in ontvangst mag nemen.

Foto van het belfort naar aanleiding van de belfortprijs