Brochures integraal waterbeleid Leiebekken

Gepubliceerd op maandag 16 juli 2018

Op 2 maart 2016 werd het besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de stroomgebiedbeheerplannen voor Schelde en Maas 2016-2021 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. In de plannen staan maatregelen en acties voor de volgende zes jaar om de toestand van de waterlopen en het grondwater te verbeteren en om ons beter te beschermen tegen overstromingen. Deze brochures bieden een voorsmaakje van wat u de komende jaren mag verwachten in het Leiebekken. Daarbij worden enkele gebieden en acties in de kijker gezet.

Waterbeheerders, rioolbeheerders en andere partners in het integraal waterbeleid zetten hun inspanningen voor een betere waterkwaliteit en minder wateroverlast verder. Stap voor stap werken ze aan een goede watertoestand. Zo herstellen ze de structuur van waterlopen, werken ze vismigratieknelpunten weg, breiden ze het rioleringsstelsel verder uit, voorzien ze in bijkomende overstromingsgebieden, enz. Het stroomgebiedbeheerplan voor de Schelde en de bekkenspecifieke delen geven hierbij de richting aan.

Prioriteiten voor de komende jaren

De waterkwaliteit is de laatste jaren sterk verbeterd, maar de goede toestand wordt nog in geen enkele waterloop bereikt. In het stroomgebiedbeheerplan 2016-2021 voor de Schelde zijn verschillende aandachtsgebieden aangeduid: de Heulebeek in het Leiebekken. Met de juiste inspanningen willen we in deze gebieden de goede toest and bereiken tegen 2027. Het bekkensecretariaat brengt alle betrokkenen samen in gebiedsgericht overleg om maatregelen en acties te bundelen en op elkaar af te stemmen. 

Brochure

Bekkensecretariaat Leiebekken

p/a Waterwegen en Zeekanaal NV, Guldensporenpark 105, 9820 Merelbeke
T 09 292 12 11
SecretariaatLeiebekken@WenZ.be 
http://www.integraalwaterbeleid.be/nl/bekkens/leiebekken