Dag van de Jeugdbeweging 2024: vier samen met ons op 18 en 19 oktober!

Gepubliceerd op woensdag 16 oktober 2024
18 oktober 202419 oktober 2024

Op vrijdag 18 oktober 2024 viert Vlaanderen de jaarlijkse Dag van de Jeugdbeweging, en ook in Menen zetten we al onze jeugdbewegingen en hun vrijwilligers in de schijnwerpers! Deze dag is hét moment om te tonen hoe trots we zijn op de vele geëngageerde jongeren die zich wekelijks inzetten om meer dan 1.100 kinderen en jongeren een geweldige tijd te bezorgen in één van de 10 jeugdbewegingen die Menen rijk is.

Met maar liefst 180 vrijwilligers zorgen zij voor onvergetelijke spelletjes, uitstappen, weekends en kampen. Hun inzet maakt een groot verschil voor onze jeugd en draagt bij aan een hechte gemeenschap. De Dag van de Jeugdbeweging is een dag van samenhorigheid, plezier en het vieren van hun fantastische werk.

Vrijdag 18 oktober: in uniform naar school of werk!

Op deze speciale dag roepen we iedereen op om in uniform naar school of naar het werk te gaan. Zo tonen we niet alleen onze steun aan de jeugdbewegingen, maar maken we ook zichtbaar wat voor meerwaarde ze bieden voor onze maatschappij. Het is een mooie kans om nieuwe leden aan te trekken en te laten zien dat iedereen welkom is!

Zaterdag 19 oktober: massaspel op de RITO-site

De festiviteiten houden niet op bij vrijdag, want op zaterdag 19 oktober organiseren we een groot massaspel op de RITO-site in Menen. Iedereen die lid is van een jeugdbeweging kan gratis deelnemen aan deze namiddag vol avontuur en spelplezier.

Programma:

  • 13:00-17:00: groot spel met alle jeugdbewegingen
  • 17:00: prijsuitreiking
  • Vanaf 17:30: vrij ophalen