Iljo Keisse is peter van Rekkem, Dorp van de Ronde 2013

Gepubliceerd op maandag 16 juli 2018

Je moet het ondertussen wel al gehoord of gelezen hebben: Rekkem is Dorp van de Ronde 2013. Op zondag 31 maart 2013 zal de Ronde van Vlaanderen dus door onze grensgemeente rijden. In de aanloop naar dat hoogtepunt willen we er iets unieks van maken. Vorige week wisten we niemand minder dan Iljo Keisse te strikken om peter te worden van Rekkem, Dorp van de Ronde.

Vorige week donderdag zakte een kleine delegatie van de ‘koers'stuurgroep Rekkem, Dorp van de Ronde 2013 naar Kortrijk Koerse af met 1 doel: kan/wil Iljo Keisse - renner van de formatie Omega Pharma-Quick Step - peter worden van Rekkem, Dorp van de Ronde?

Waarom Iljo Keisse?

We zochten een keigoed coureur, een bekende EN originele naam uit de koerswereld die een unieke band met Rekkem heeft.
Onze Paul Deman uit Rekkem won de allereerste Ronde van Vlaanderen in Gent (daarom zijn Dorp van de Ronde 2013!) en Iljo Keisse uit Gent won de allereerste Arend der Juniores in Rekkem (daarom wilden we Iljo als peter). Dat deed het hem dus: beiden hebben een unieke en tegelijk leuke band.
Iljo en Paul zijn ook mekaars tegenpolen: Iljo Keisse is de alomgeroemde koning van de piste, terwijl Paul Deman met de piste een haat-liefde relatie had: hij smakte vaker dan hem lief was tegen de vlakte op een piste (vroeger waren de aankomsten van wegwedstrijden vaak op een piste, waardoor de renners in volle finale vanop de weg een iets hoger gelegen piste moesten opvlammen).
Bovendien rijdt Iljo Keisse bij het Omega Pharma-Quick Step van Patrick Lefevere, de succesvolste teammanager ooit in de Ronde van Vlaanderen: hij won de Ronde verschillende keren met o.a. Johan Museeuw, Tom Boonen en Stijn Devolder.

Iljo Keisse aanvaardt peterschap

Het was in bistro Casino dat de renners van Kortrijk Koerse hun rugnummer moesten afhalen. Daar wachtten we geduldig op Iljo die als voorlaatste kwam inschrijven. Toen we hem het peterschap van Rekkem, Dorp van de Ronde 2013 voorstelden, aarzelde hij niet. We hadden onze grote vis beet. Iljo werd in Kortrijk trouwens knap 3de na Greipel en Meersman.

Hopelijk mogen we Iljo al meteen verwelkomen in Rekkem tijdens de eerste rit van de Circuit Franco Belge op 27 september: de aankomst van die rit ligt in Rekkem en misschien zal Iljo aan die wedstrijd deelnemen. Verder zal Iljo Keisse ook in onze promotie uitgebreid aan bod komen en volgen we zijn wielerprestaties (o.a. ook deze winter op de piste) op onze Facebookpagina. En wat zou het mooi zijn voor Iljo en voor Rekkem als hij tijdens de Ronde van Vlaanderen op zondag 31 maart op kop van het peloton door onze grensgemeente vlamt. We duimen alvast!

Meer info over Iljo Keisse vind je op www.iljokeisse.be en op www.omegapharma-quickstep.com

Missing media-item.

Donderdag 9 augustus 2012, Kortrijk Koerse: Iljo Keisse heeft het peterschap van Rekkem, Dorp van de Ronde 2013 net aanvaard.
(foto Wilfried Ossieur)

Missing media-item. Word hier vriend van Rekkem, Dorp van de Ronde op Facebook