Kerst in Lauwe 2024 gaat door, op alternatieve locatie

Gepubliceerd op vrijdag 18 oktober 2024
07 december 2024

Op zaterdag 7 december is het weer tijd voor Kerst in Lauwe, de gezelligste eendagskerstmarkt van de regio! Ondanks de ingrijpende werkzaamheden op Lauweplaats heeft de stad Menen alles in het werk gesteld om een volwaardige, veilige en vooral sfeervolle editie van dit geliefde evenement te organiseren. Verwacht een aangepaste maar even feestelijke opzet, waarin de vertrouwde warmte en gezelligheid centraal blijven staan.

Een veilig en volwaardig evenement

Gezien de ingrijpende werken op Lauweplaats, zette de stad Menen alle zeilen bij om een veilige én aangename omgeving te creëren voor Kerst in Lauwe 2024. De kraampjes en animatie zijn slim verspreid over een alternatieve route. "Het was een uitdaging om een even goede puzzel te leggen, maar we hebben ervoor gezorgd dat zowel bezoekers als standhouders zorgeloos zullen kunnen genieten van een magische avond," zegt schepen van evenementen Kasper Vandecasteele. "De vernieuwde locatie brengt misschien wat verandering, maar dat maakt het des te bijzonder."

Van 16:00 tot 23:00 zullen bezoekers kunnen genieten van de vele kraampjes in de Hospitaalstraat en Larstraat. Het knusse kerstdorp (met eenvormige pagodetenten en sfeerverlichting) wordt dit jaar opgebouwd op de parking van de sporthal Ter Leie, waar lokale verenigingen hun beste beentje voorzetten om je helemaal in de feeststemming te brengen. Live muziek, straatacts en originele kerstanimatie zorgen voor een magische sfeer voor jong en oud.

Vlot bereikbaar en zorgeloos genieten

De stad Menen biedt bezoekers extra comfort met een gratis busdienst van en naar Menen en Rekkem, zodat iedereen zonder zorgen van Kerst in Lauwe zal kunnen genieten. Fietsers kunnen gebruik maken van bewaakte fietsenstallingen in de Larstraat en Hospitaalstraat, en voor mensen met een beperking is er gratis vervoer beschikbaar mits reservatie vóór 2 december via 056 527 262 (Dienst Aangepast Vervoer).

"We willen iedereen alvast nu al bedanken – van de lokale verenigingen tot de standhouders en andere medewerkers – voor hun inzet om dit evenement weer onvergetelijk te maken," zegt de schepen. "Samen zullen we ervoor zorgen dat Kerst in Lauwe kan blijven wat het altijd is geweest: een warm, feestelijk moment om met de hele gemeenschap te beleven." Nog dit: handelaars uit de werfzone van Lauweplaats krijgen bovendien een gratis stand op Kerst in Lauwe.

Standhouders, verenigingen en marktkramers kunnen zich inschrijven via deze link