Klimaatfonds Leiedal

Gepubliceerd op maandag 26 februari 2024

Heb je zelf een klein, groot, wild of minder wild, maar vooral inspirerend idee dat een positieve impact op het klimaat en onze leefomgeving kan hebben? Dan kan je deelnemen aan het Klimaatfonds Leiedal.

Het Klimaatfonds is er voor iedereen: burgers, verenigingen, organisaties en bedrijven. Iedereen kan dus een project indienen.

Buurtbewoners kunnen bijvoorbeeld hun eigen tuintjes omvormen tot een collectieve tuin met grote natuurwaarde. Er komen poelen en wadi’s om het water de tijd te geven in de bodem te sijpelen. Er is ook plaats voor voedselproductie (boomgaard, bessenstruiken, etc...). Bij de keuze van het plantgoed gaan ze voor inheemse soorten en soorten die bestand zijn tegen de opwarming.

Het Klimaatfonds Leiedal heeft als doel projecten te ondersteunen met een niet-commercieel, collectief en maatschappelijk karakter die een positieve bijdrage leveren aan het counteren van de klimaatverandering en/of het weerbaar maken van onze omgeving. Denk bijvoorbeeld aan: tiny forests, pluktuinen, waterzuivering, ontharding, bebloeming en energiedelen.

Meer informatie over het klimaatfonds