Komende zaterdag 3 juni bruist Lauwe van de evenementen

Gepubliceerd op donderdag 01 juni 2023

“Onze deelgemeente Lauwe is aanstaande zaterdag, 3 juni het decor van verschillende evenementen die tegelijkertijd plaatsvinden. Terwijl dit ongetwijfeld wat hinder met zich zal meebrengen, getuigt deze veelzijdigheid aan activiteiten van de bruisende gemeenschap die Lauwe herbergt”, zegt schepen van evenementen Kasper Vandecasteele.

 Met een overvloed aan enthousiasme hebben verschillende lokale organisatoren en scholen de handen ineengeslagen om een levendige dag vol plezier, entertainment en cultuur te creëren. Een verscheidenheid aan evenementen zal tegelijkertijd plaatsvinden, waardoor Lauwe komende zaterdag transformeert tot een ware smeltkroes van activiteiten.

 Schepen Vandecasteele: “Op 3 juni 2023 vindt in Lauwe Festival For Friends plaats op het 4de terrein van WS Lauwe. Dat event (voetbaltornooi en festival met muziek) duurt een ganse dag en lokt heel wat volk. Daarnaast kun je zaterdag ook van de Golden Classic on tour genieten. In de voormiddag starten unieke oldtimers hun tocht in de Leiestraat/Koningin Astridlaan en in de namiddag kun je prachtwagens bewonderen op Lauweplaats. Verder is er ’s ochtends nog de Vinkenzetting in de Grote Molenstraat. Het is op 3 juni ook feest (schoolfeest) in de basisschool de Wonderwijzer, met een parkeerverbod aan de parking van de sporthal in de Hospitaalstraat.”

 Hoewel het onvermijdelijk is dat een dergelijk divers programma enige hinder met zich meebrengt, willen we benadrukken dat deze evenementen een waardevolle gelegenheid bieden om Lauwe op een dynamische manier te ervaren. De organisatoren, veiligheidsdiensten en lokale overheid hebben nauw samengewerkt om de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen om de impact op het verkeer tot een minimum te beperken. Burgemeester Eddy Lust benadrukt het belang van dergelijke evenementen en waakt ook mee over de veiligheid: "We zijn ontzettend trots op de veerkracht en creativiteit van Lauwe. Het feit dat er zoveel evenementen tegelijkertijd plaatsvinden, is een teken van het bruisende karakter van Lauwe. We nodigen iedereen uit om deel te nemen en te genieten van deze bijzondere dag, én we vragen om begrip voor de tijdelijke lokale hinder die dit met zich meebrengt."