Lancering 1782, jouw contact met jouw stad

Gepubliceerd op dinsdag 27 augustus 2024

In september lanceert de stad Menen het centraal meldpunt 1782. Via 1782 kunnen burgers al hun meldingen, vragen en/of suggesties rechtstreeks kwijt bij onze diensten voor opvolging en feedback. Denk maar aan een losse stoeptegel, de openingsuren van de bib of een afspraak voor een identiteitskaart. 

Eerder konden burgers ook al meldingen aan de stad bezorgen die door de stadsdiensten werden opgepikt. We wilden de dialoog tussen burger en stad laagdrempeliger maken. Nu kan iedereen onze diensten bereiken via het nieuw gratis telefoonnummer 1782, online via www.menen.be/1782, per mail via 1782@menen.be en uiteraard ook fysiek aan het onthaal. Kortom, 1782: jouw contact met jouw stad.

Het centraal meldpunt 1782 vormt de kers op de taart van een bewust en doorgedreven traject richting een laagdrempelige en burgernabije dienstverlening. Zo kunnen burgers sinds 2021 volledig online en van thuis uit afspraken boeken voor administratieve zaken en dienstverlening met de stad. Nu krijgt onze burger ook één enkele digitale toegang tot de stad voor al zijn meldingen, vragen en/of suggesties.

Om een melding te maken kunnen onze inwoners gratis naar 1782 bellen of zich heel eenvoudig online aanmelden op www.menen.be/1782 via de gekende itsme applicatie of eID. Eenmaal aangemeld kan je vervolgens je melding maken en automatisch doorsturen naar de stad. Na verzending krijg je steevast een ontvangstbevestiging met een uniek nummer. Wanneer je melding uiteindelijk is afgehandeld, krijg je tevens feedback over je melding. Een melding kan niet verloren gaan en je ziet ze in je persoonlijk overzicht staan. Het hele proces verloopt volledig digitaal en als burger hoef je verder geen actie te ondernemen.

Met 1782 brengen wij onze dienstverlening rechtstreeks bij onze inwoners. Zit je met een probleem, heb je een prangende vraag of wil je een leuk idee delen? Meld het via 1782 en onze diensten gaan ermee aan de slag. En nog dit: 1782 is niet toevallig gekozen, maar vormt een leuke knipoog naar Menen zelf. Kijk maar naar de gevel van het stadhuis.