Lauweplaats update 20 september 2024

Gepubliceerd op vrijdag 20 september 2024

De riolerings- en wegenwerken aan Lauweplaats zijn in volle gang. Vorige week werd de eerste rioolconstructie geplaatst op het kruispunt Wevelgemstraat / Lauwbergstraat / Schoolstraat, en momenteel wordt de riolering in de Schoolstraat aangelegd en Lauweplaats verder voorbereid.

Nutswerken:

De nutsmaatschappijen hebben de nieuwe netwerken voor elektriciteit, gas, water en telecom afgerond. De koppelingen naar de woningen zijn bijna voltooid. Volgende week wordt de oude drinkwaterleiding buiten gebruik gesteld, wat plaatselijke hinder kan veroorzaken, vooral op 25 en 26 september, wanneer het begin van de Menenstraat gedurende twee dagen afgesloten zal zijn voor de eindkoppeling. Het verkeer wordt omgeleid via de Koningin Astridlaan en Leiestraat.

Pas nadat dit is uitgevoerd kan de aanvulling van het kruispunt gebeuren en kan het gieten van de betonverharding ingepland worden. Het gieten van de betonverharding is op vandaag ingepland begin november. 

Na het verlopen van een uithardingsperiode kan dan het kruispunt weer geopend worden zodat terug verkeer tussen de Lauwbergstraat en Wevelgemstraat kan verlopen. We schatten het kruispunt Lauwbergstraat en Wevelgemstraat ten vroegste eind november zal heropend worden, indien de weersomstandigheden voldoende goed zijn.

Verkeersmaatregelen Menenstraat 25 september en 26 september:

  • De Menenstraat is lokaal onderbroken voor alle verkeer ter hoogte van huisnummers 1-3.
  • Er is toegang in de Menenstraat voor plaatselijk verkeer.
  • Omleiding via Koningin Astridlaan en Leiestraat.
  • Parkeerverbod in de Leiestraat tussen Julien Cagniestraat en Vlasleemstraat.

De garages op Lauwe Plaats zijn vanaf zaterdag 21 september terug toegankelijk. Op woensdag 25 en donderdag 26 september worden deze opnieuw afgesloten voor twee dagen. Vanaf vrijdag 27 september zijn de garages opnieuw toegankelijk. 

Afvalinzameling

Gelieve jouw afvalzakken de avond voor de ophaaldag, vanaf 17.00 uur, te plaatsen op de aangegeven ophaalpunten aan de uiteinden van de werfzones, gemarkeerd met dranghekkens en een bord. Zorg ervoor dat uw afval het verkeer niet hindert. Dank voor jouw medewerking!

Oktoberkermis 2024

Vanwege de werken vindt de oktoberkermis dit jaar plaats op de parking van ontmoetingscentrum Het Applauws.

  • Opbouw:
    • 2 oktober 2024
  • Openingstijden:
    • Zaterdag 5 oktober vanaf 15.00 uur
    • Zondag 6 oktober vanaf 15.00 uur
    • Maandag 7 oktober vanaf 16.00 uur