Menen in het teken van de regenboog

Gepubliceerd op Vrijdag 15 mei 2020

“Het stadbestuur zet in op gelijke kansen, want Menen is een stad waar iedereen zich moet thuis voelen. We sluiten niemand uit en pakken discriminatie streng aan. En dat onderstrepen we jaarlijks op 17 mei, op IDAHOT, de Internationale DAg tegen HOlebi- en Transfobie. We zetten IDAHOT dus ook dit jaar in de kijker en zeggen luidop NEE tegen homohaat, discriminatie of pestgedrag door iemands geaardheid”, zegt schepen van Gelijke Kansen Angelique Declercq.

Regenboogzebrapad en regenboogkunst

Zoals dat jaarlijks het geval is, zullen in Menen opnieuw regenboogvlaggen wapperen, onder meer aan het stadhuis en CC De Steiger. Nieuw dit jaar is dat de regenboogkleuren – symbolisch voor IDAHOT – ook nog op andere manieren in het straatbeeld zullen verschijnen.

Schepen Declercq: “Zo leggen we vandaag en morgen in de Fabiolalaan ter hoogte van de Waalvest een regenboogzebrapad aan, dat op 17 mei IDAHOT mee in de kijker zet. En we betrekken onze eigen Academie voor Beeld in dit verhaal: in de vitrines van het stadhuis kan je verschillende kunstwerken, geschilderde alternatieve regenboogvlaggen, van cursisten ontdekken. Op het balkon van de eerste verdieping van het stadhuis pronkt ook het kunstwerk QuinzeMain van Patrick Vandaele, voor de gelegenheid in een regenboogjasje.”

Holebi of transgender met vragen? Een luisterend oor of basisinformatie rond gender en seksuele voorkeur vind je bij www.lumi.bevragen@lumi.be of 0800 99 533