Menen installeert sneltestcentrum voor onderwijs

Gepubliceerd op Zaterdag 06 februari 2021

“Deze en de voorbije weken is het alle hens aan dek om in onze stad een vaccinatiecentrum voor inwoners van Menen en Wervik klaar te stomen in onze evenementenhal Park Ter Walle. Maar corona vergt nog meer inspanningen van ons allen: om eventuele uitbraken van besmettingen in onze scholen te voorkomen, zetten we met het Rode Kruis en het CLB (Centrum voor Leerlingenbegeleiding) een sneltestcentrum op in de cafetaria van CC De Steiger. We staan dus ook hier paraat om snel en kordaat te handelen indien nodig”, zegt schepen van Onderwijs Griet Vanryckegem.

Het sneltestcentrum in CC De Steiger staat stand-by voor het geval er nog meer besmettingen vastgesteld worden in het onderwijs. Dit om het professioneel zorgpersoneel bij te staan en het testen mee te helpen opvangen. De sneltesten worden afgenomen na doorverwijzing van individuele leerlingen van de lagere en middelbare scholen, leerkrachten of personeel van die scholen die een laag- of hoog risicocontact hadden. Het centrum is elke weekdagavond van 19:00 tot 21:00 stand-by en de zaterdagmorgen van 9:00 tot 11:30.

Zeer snel geschakeld

Schepen Vanryckegem: “Het sneltestcentrum werd ingericht door het CLB en het Rode Kruis, in samenwerking met onze stad Menen en draait op deskundige vrijwilligers. We moesten snel schakelen: 2 weken geleden werd het testcentrum door Onderwijs Vlaanderen voorgesteld. Vorige week was er een testavond en vandaag is alles operationeel. We kozen als locatie de cafetaria van ons cultuurcentrum De Steiger, omdat men daar onder meer een personencirculatie zonder kruising kan uitstippelen. Ik bedankt iedereen die dit op zo’n korte termijn hielp installeren."