Nu ook nieuw speeltoestel in Brouwerspark

Gepubliceerd op vrijdag 16 juni 2023

“De openbare ruimte is vaak de inzet van interessante maatschappelijke debatten. Het stadsbestuur van Menen heeft op dat vlak in 2019 een duidelijke lijn getrokken en volgt die sindsdien: we geven voorrang aan spelende kinderen.”

 Daarom staat in het Brouwerspark een nieuw speeltoestel. “Het nieuwe speeltoestel is een echte eyecatcher. We bevinden ons hier vlak in het centrum op een boogscheut van de Grote Markt, in de onmiddellijke omgeving van 2 lagere scholen en in nabijheid van veel woningen met een beperkte buitenruimte. Voor iets oudere jongeren zijn er mogelijkheden om hun energie kwijt te kunnen en hun ontwikkeling verder te zetten in ons prachtige Park Ter Walle. Voor kleine jeugd, zeg maar onder de 12 jaar, zijn die mogelijkheden er minder. Dit speeltoestel ‘speelt’ hier op in”, zegt schepen Roose.

 “Dit is bovendien één van de projecten die we realiseren met het budget van 620.000 euro dat het stadsbestuur heeft vrijgemaakt om speel- en beweegtoestellen in de openbare ruimte aan te bieden in Menen, Lauwe en Rekkem. Het gaat om een investering van 100.000 euro, alles inbegrepen. Binnenkort zal er trouwens weer een pop-upspeeltoestel te vinden zijn op de Grote Markt en in de Kattewegel in Rekkem”, zegt schepen van jeugd en participatie Kasper Vandecasteele.

Schepen Vandecasteele: “De nieuwe speeltoestellen in het Brouwerspark zijn er gekomen na een behoorlijk uitvoerig participatietraject. Je vindt er onder andere een grondtrampoline, stawip, schommel, toestel Artur met glijbanen… We hebben aan bijna 400 kinderen van 3 tot 12-jaar hun mening gevraagd. Ze mochten eerst hun voorkeursthema doorgeven: bijvoorbeeld kasteel of oerwoud, met of zonder trampoline, kiezen tussen klimmen, springen, wippen… Vervolgens hebben we er alles aan gedaan om tegemoet te komen aan de wensen van de kinderen. We hebben zelfs extra ruimte vrijgemaakt om alle toestellen te kunnen plaatsen. Zo zijn we erin geslaagd om een stem te geven aan de jongste Menenaars. Zij hebben bepaald hoe we de openbare ruimte hier invullen. We willen de stem van onze kinderen en onze jeugd horen, hierover, maar ook over andere zaken.”