Pop-up speeltoestel Grote Markt krijgt definitief plekje in Wijk Ten Bulke

Gepubliceerd op dinsdag 17 september 2024

 De stad Menen is verheugd om aan te kondigen dat het populaire pop-up speeltoestel dat afgelopen zomer op de Grote Markt stond, definitief geplaatst is op het plein in Wijk Ten Bulke in Rekkem. Dit initiatief benadrukt het belang van investeren in speelinfrastructuur in onze woonwijken en sluit aan bij de visie van Menen als kindvriendelijke gemeente.

In januari kregen de inwoners van Menen de kans om te stemmen op hun favoriete speeltoestel voor de Grote Markt. Het Trivor solo toestel kwam als winnaar uit de bus en zorgde de hele zomer lang voor enthousiaste kinderen en gezellige ontmoetingen. Aangezien een pop-up tijdelijk is, ging de stad op zoek naar een permanente locatie voor het toestel, en vond die in Wijk Ten Bulke in Rekkem.

Om de betrokkenheid van de buurt te waarborgen, werd begin dit jaar een participatiemoment georganiseerd, waarbij buurtbewoners hun mening konden geven over nieuwe speeltuigen. Dit leverde waardevolle feedback op, die de stad meenam naar de ontwerpfase. Op 19 juni kon de buurt in Wijk Ten Bulke stemmen op drie voorstellen. We hopen dat kinderen van alle leeftijden van deze vernieuwde speelruimte zullen genieten.

Met deze plaatsing onderstreept Menen het belang van investeren in speelinfrastructuur. Speelpleinen zijn niet alleen voor kinderen belangrijk, maar versterken ook het sociale weefsel van een wijk. Door te luisteren naar de buurt, creëren we speelplekken die echt aansluiten bij de noden van jong en oud.

Deze investering is een belangrijke stap in de visie van Menen als kindvriendelijke gemeente, een label dat de stad sinds 2022 draagt. Menen betrekt sindsdien kinderen bij beleidsbeslissingen. Kinderen moeten een stem hebben in hun leefomgeving; zij weten als geen ander wat hun buurt aantrekkelijk maakt.

De stad Menen kijkt ernaar uit om in de toekomst nog meer kindvriendelijke initiatieven te ontplooien en verder te investeren in speelinfrastructuur, niet alleen voor kinderen, maar voor iedereen die van onze pleinen en parken gebruik maakt.