Samen veilig onderwijs in Menen heropstarten

Gepubliceerd op maandag 16 november 2020

“De ‘corona’-herfstvakantie duurde dit schooljaar uitzonderlijk 2 weken. Maar maandag 16 november nemen de scholen de draad weer op. Alle betrokken partners stellen alles in het werk om dat in Menen, Lauwe en Rekkem veilig te laten gebeuren”, zegt burgemeester Eddy Lust.

Het basisonderwijs start helemaal op, in code oranje. Voor- en naschoolse opvang kan blijven georganiseerd worden.

Het secundair onderwijs laat de leerlingen van de 2e en 3e graad afwisselend naar school komen, om leerlingenstromen in de stad te beperken.

Het deeltijds kunstonderwijs start op 16
november in afstandsonderwijs, want in de hele stad staat alles rond vrije tijd momenteel on hold.

Schepen van Onderwijs, Griet Vanryckegem: De scholen maakten nieuwe draaiboeken op en zijn klaar om veilig op te starten. Om nieuwe bubbels van leerlingen in de vrije tijd te vermijden, werd in overleg met het schoolbestuur van Wevelgem en Wervik beslist om het deeltijds kunstonderwijs in afstandsonderwijs op te starten. Op 18 november gaan we dit in het College van Burgemeester en Schepenen evalueren, samen met andere maatregelen in de stad.

Graag willen wij aan de ouders en leerlingen vragen om alle geldende maatregelen buiten de schoolmuren te respecteren. Dit betekent aandacht voor het samenscholingsverbod, lunchen in het stadscentrum vermijden, mondmasker dragen. In alle schoolomgevingen plaatsten we ook grote spandoeken om deze richtlijnen nog eens visueel te benadrukken”, geeft burgemeester Lust nog mee.  

Het stadsbestuur van Menen hoopt de cijfers op deze manier tot aan de kerstvakantie verder te zien dalen en vraagt aan iedereen om nog even samen op de tanden te bijten. We moeten hier samen door.

Commissaris Stefaan Vannieuwenhuyse, woordvoerder van onze Politiezone Grensleie voegt er nog aan toe: “We vertrouwen erop dat onze jeugd de huidige maatregelen voldoende kent en deze zal respecteren. Als politie zullen en moeten wij handhaven en waar nodig ook verbaliseren. We roepen dan ook iedereen op de boekentas te vullen met het nodige gezond verstand. Samen met de Stad Menen streven we naar een rustige heropstart en wensen we iedereen in het onderwijs een blij weerzien en veel succes!”