Schoolstraat in de Kardinaal Cardijnlaan

Gepubliceerd op Woensdag 08 februari 2023

Naar aanleiding van renovatiewerken aan de kerk in de Guido Gezellelaan wordt de parking aan de kerk tijdelijk afgesloten. Ook voor het geregeld busvervoer, georganiseerd voor BuLO Blijdhove, diende een alternatief gevonden te worden.

Ingreep

Voor de organisatie van het busvervoer wordt uitgeweken naar het gedeelte van de Kardinaal Cardijnlaan tussen de Guido Gezellelaan en de Stijn Streuvelslaan. Gedurende de duur van de werken wordt daarom in dit deel het schoolstraatregime ingevoerd.

Afsluiting voor gemotoriseerd verkeer

Kardinaal Cardijnlaan

Afsluiting voor gemotoriseerd verkeer

Het grootste deel van het gemotoriseerde verkeer, zal gedurende een beperkte periode twee maal per schooldag géén toegang hebben tot de zone aan de basisschool.

De zone wordt afgesloten op volgende momenten:

  • van maandag tot vrijdag tussen 8:10-8:45;
  • van maandag tot donderdag tussen 15:30 en 16:10, behalve op woensdag;
  • op woensdag tussen 11:00 en 11:30;
  • op vrijdag tussen 15:00 en 15:40.

Het is de school die instaat voor het afsluiten van de schoolstraat. De school zal rekening houden met de afhandeling van het schoolvervoer. Daar de schoolingang langs de Kardinaal Cardijnlaan niet de hoofdingang is, zal worden getracht het afsluiten strikt tot het noodzakelijke te beperken.

Hulpdiensten

Hulpdiensten zullen ten allen tijde toegang hebben tot deze straten. 

Personeelsleden en andere bezoekers

Diegene die tussen bovengenoemde momenten hun bestemming in de straat zelf hebben, wordt aangeraden om zich op duurzame manier van en naar hun bestemming te verplaatsen.

Indien men toch zou opteren zich met de wagen te verplaatsen, dient men zich te wenden tot de parkeermogelijkheden in de omliggende straten. Van daaruit kan men dan te voet/ met de fiets naar de bestemming gaan.

Zowel ouders met of zonder leerlingen, schoolpersoneel, leveringen als toevallige bezoekers en passanten hebben tijdens schooldagen voor een beperkte tijd met de wagen geen toegang tot de afgesloten zone in de Kardinaal Cardijnlaan.

Buurtbewoners

Uiteraard hopen de scholen en de stad op een positieve samenwerking met de buurt.

Voor buurtbewoners en garagehouders binnen de afgesloten zone biedt de stad de mogelijkheid aan alsnog binnen de beperkte momenten van afsluiting toegang te hebben. Ook enkel zij mogen in die periode de schoolstraat verlaten, maar dan wel stapvoets zonder dat men voetgangers of fietsers mag hinderen.

OPGEPAST: Buurtbewoners kunnen pas stapvoets toegang nemen tot de straat tijdens de momenten dat de schoolstraatzone afgesloten is, wanneer ze hun vergunning op nummerplaat voorleggen. Om dergelijke vergunning aan te vragen, moet men een aanvraagformulier invullen en terugbezorgen aan de dienst mobiliteit.  

Aanvraagformulier vergunning schoolstraten

Indienen aanvraagformulieren

  • Enkel indien je voldoet aan de gestelde voorwaarden, maak je aanspraak op een vergunning.
  • Aanvraagformulieren worden bezorgd via mail (grondgebiedszaken@menen.be), persoonlijk (aan het onthaal van de technische dienst in de Yv. Serruysstraat 28) of via de post (t.a.v. dienst mobiliteit via postadres: Grote Markt 1, 8930 Menen) 
  • Vergunningen worden afgeleverd voor de looptijd van de werken.

Verdere vragen

Voor verdere vragen en/of opmerkingen rond dit project kunt u contact opnemen met: