Sportieve uitbreiding voor speelsite Ter Linde in Menen

Gepubliceerd op woensdag 19 juni 2024

De speelzone Ter Linde in Menen wordt verrijkt met een nieuw sportief element. Het pull-up-toestel uit de Rijselstraat krijgt hier een nieuwe bestemming, waardoor de site verder wordt ontwikkeld als een volwaardig speel- en sportterrein. Deze uitbreiding biedt iedereen de mogelijkheid om te fitnessen en voetballen.


Het herplaatsen van het pull-up-toestel is een belangrijke stap in de transformatie van Ter Linde. Deze site is bedoeld om ongebonden sporters een plek te geven waar ze kunnen trainen en genieten van sportieve activiteiten. De toevoeging van het pull-up-toestel draagt bij aan de veelzijdigheid van de locatie en stimuleert een actieve levensstijl in de buurt. De site Ter Linde is, net zoals ons stadspark Park Ter Walle trouwens, een waardig alternatief voor de sporters en voetballers die zich nu – ook al is dat zonder trainer/begeleider verboden – op de velden van het Vaubanstadion uitleven.


Daarnaast zijn er ook andere spannende ontwikkelingen op Ter Linde. In de tribune zijn verschillende vormen uitgesneden, een voorbode van een graffiti project dat in samenwerking met de jeugddienst en Uit De Marge vzw zal worden uitgevoerd. Dit creatieve initiatief zal de speelsite niet alleen visueel aantrekkelijker maken, maar ook de betrokkenheid van de jeugd in de buurt vergroten.


Verder zijn er ambitieuze plannen om van het tweede voetbalterrein een speelbos te maken. Dit project is bedoeld voor zowel jong als oud en zal een natuurlijke en avontuurlijke speelomgeving bieden voor de hele buurt. Het speelbos zal een belangrijke rol spelen in de verdere ontwikkeling van Ter Linde als een veelzijdige recreatieve ruimte.
Met deze uitbreidingen en plannen wil Menen zijn inwoners een aantrekkelijke en gevarieerde omgeving bieden om te sporten, spelen en recreëren. De speelsite Ter Linde wordt hiermee een belangrijke aanvulling op het bestaande aanbod van sport- en recreatiemogelijkheden in de stad.