Veiligheidsmaatregel inzake rook- en vuurverbod

Gepubliceerd op Vrijdag 25 juni 2021

Natuur en Bos had een tijdelijk verbod ingesteld op vuur maken en op roken in de bossen en een aantal natuurgebieden. Dit verbod geldt vanaf het moment en voor de periode dat het risico op natuurbranden de kleurcode geel, oranje of rood krijgt of is.

Deze kleurcode wordt per provincie bepaald en gepubliceerd door Natuur en Bos en kan onder andere via www.natuurenbos.be/waarschuwingen geraadpleegd worden.

Dit veiligheidsbesluit wordt per direct opgeheven en vervangen door een nieuwe maatregel waarbij op de huidige regeling een uitzondering voorzien wordt voor kampen. Binnen het kader van (zomer)kampen kan wel een vuur gemaakt worden om te koken, mits het nemen van nodige bijkomende voorzorgsmaatregelen. Deze worden opgesomd in het in bijlage toegevoegde besluit. Dit besluit inzake veiligheidsmaatregelen houdt in dat alle boswachters en natuurinspecteurs in alle bossen en een aantal natuurgebieden (tijdelijk) een bijkomende bevoegdheid krijgen en ter zake kunnen optreden. Het veiligheidsbesluit loopt af op 30 september 2021.

gepubliceerd op 25 juni 2021