Vernieuwing van schooloversteken in Volkslaan en Guido Gezellelaan

Gepubliceerd op maandag 16 september 2024

De stad Menen vernieuwde naar aanleiding van de start van het nieuwe schooljaar twee belangrijke schooloversteken: één in de Volkslaan en één in de Guido Gezellelaan. Deze werken zijn onderdeel van een bredere inspanning om de verkeersveiligheid rond schoolomgevingen te verbeteren en om te zorgen voor een vlottere en veiligere doorstroming van schoolgaande kinderen en andere weggebruikers.

De vernieuwde oversteekplaatsen verduidelijken de zichtbaarheid van zebrapaden en zorgen onder andere door een versmalling van de weg voor snelheidsremmende maatregelen. Deze aanpassingen moeten niet alleen de zichtbaarheid van de oversteekplaatsen verbeteren, maar ook automobilisten aansporen om hun snelheid (zone 30 in beide schoolomgevingen) aan te passen en extra voorzichtig te zijn in de nabijheid van scholen. Ze houden tevens rekening met het uitzonderlijk vervoer dat deze route volgt en vroegere wegversmallingen te vaak aanreed. De ingrepen op beide locaties kosten in totaal bijna 78.000 euro.

Het belang van goede weginfrastructuur aan schoolomgevingen
Een veilige en toegankelijke infrastructuur rond scholen is van cruciaal belang voor de bescherming van de meest kwetsbare verkeersdeelnemers: onze kinderen. Studies hebben herhaaldelijk aangetoond dat aanpassingen in de weginfrastructuur, zoals goed aangegeven oversteekplaatsen en snelheidsbeperkende maatregelen, een directe positieve impact hebben op de verkeersveiligheid.

Elke ouder wil er zeker van zijn dat hun kind veilig naar school kan gaan. Daarom investeren we in de veiligheid van deze schooloversteken. We roepen dan ook alle weggebruikers op om extra waakzaam te zijn in deze omgevingen.

Verkeersveiligheid als prioriteit
Met het oog op een toenemende verkeersdrukte in stedelijke gebieden is het verbeteren van de verkeersinfrastructuur rond schoolomgevingen geen luxe, maar een noodzaak. De stad Menen blijft verder investeren in verkeersveiligheid van schoolomgevingen om ervoor te zorgen dat elke leerling zich op een veilige manier van en naar school kan begeven