Voetbalveld Ter Linde vrij toegankelijk voor iedereen

Gepubliceerd op Dinsdag 30 augustus 2022

“De voormalige voetbalsite van Toekomst Menen staat leeg sinds de fusieploeg KSCT Menen eind vorig seizoen besliste om niet langer gebruik te maken van de campus Ter Linde. Vorig weekend was er nog een voetbaltoernooi. Nu is de site weer volledig in beheer van Stad Menen”, zegt schepen van Sport Kasper Vandecasteele.

Vrij voetballen

Stad Menen gaat nu die sportsite openstellen voor iedereen. Schepen Vandecasteele: “We kregen de voorbije jaren vaak de vraag vanuit verschillende hoeken waar sportievelingen in Menen nog een balletje kunnen trappen, zonder aangesloten te zijn bij een voetbalclub. Wel, dat kan vanaf vandaag op campus Ter Linde. Door het openstellen van dit sportveld, nodigen we iedere recreatieve voetballer uit om voortaan op Ter Linde te spelen en niet meer op de sportcampus Vauban. Daar zijn de velden voorbehouden voor de voetbalclub en is het zelfs verboden om de site te betreden. De politie voert er regelmatig ook controles uit.”

Meer groen

De poort van sportcampus Ter Linde in de Volkslaan zal dus permanent open blijven staan. Maar daar blijft het niet bij. “Op lange termijn hebben we verschillende opties met deze mooie site, zeker met de nabijheid van het Serge Berten Park,” vult schepen van Publieke Ruimte Patrick Roose aan. “We bekijken dan ook hoe we al op korte termijn kunnen zorgen voor extra vergroening van de site, door middel van bijvoorbeeld het aanleggen van bomen of mogelijks nog op andere manieren.”

De stad zal de sportcampus in eigen regie blijven onderhouden, maar roept wel op aan gebruikers om respect te hebben voor de velden en de omgeving. “Hou het proper en steek er geen baldadigheden uit. Zo blijft het voor iedereen plezant om van deze extra sportlocatie te kunnen genieten”, besluit burgemeester Eddy Lust.