Wijs op Wielen: het vernieuwde fietseducatieproject van stad Menen

Gepubliceerd op vrijdag 20 september 2024

De stad Menen kondigt met plezier de start aan van ‘Wijs op Wielen’. Dit vernieuwde project is speciaal ontworpen om de verkeersveiligheid en fietsvaardigheden van leerlingen uit het zesde leerjaar in Menen, Lauwe en Rekkem te verbeteren.

Wijs op Wielen biedt een dag vol leuke en leerzame activiteiten, georganiseerd door de stad in samenwerking met politiezone Grensleie en de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). Om alle leerlingen te laten deelnemen, zijn er drie dagen ingepland.

Leerlingen leren in Virtual Reality over de gevaren van de dode hoek, krijgen een theorieles van de politie, en ervaren in een tuimelwagen het belang van het dragen van een gordel. Ze oefenen ook hun fietsvaardigheden op een parcours met obstakels.

Leerlingen uit Menen bezoeken Park Ter Walle op 16 en 17 september 2024. Die uit Lauwe en Rekkem komen op 23 september 2024 naar Sporthal Ter Leie.

Het tweede deel is het fietsexamen in juni 2025, waar leerlingen hun vaardigheden in de praktijk brengen. Dit examen benadrukt het belang van veilig fietsen in de stad. Op 23 juni 2025 is er ook een 'fluofuif' voor de deelnemers.

Met 'Wijs op Wielen' investeert Menen in jonge fietsers en draagt het bij aan veiliger verkeer voor iedereen.