Winnaar Ironman Hawaï Frederik Van Lierde wordt Ereburger

Gepubliceerd op maandag 16 juli 2018

Menenaar Frederik Van Lierde schreef op 12 oktober de loodzware Ironman Triatlon van Hawaï, ook wel het officieuze Wereldkampioenschap triatlon genoemd, op zijn naam. Een topsportprestatie om U tegen te zeggen! De stad Menen is trots – en dat is een understatement – op zijn inwoner en het stukje (Meense) sportgeschiedenis dat hij in Hawaï heeft geschreven.

Ereburger van de stad Menen

Daarom huldigden de burgemeester, de schepen van Sport en hun collega-schepenen Frederik Van Lierde vandaag, donderdag 17 oktober, op het stadhuis. Daar werd meteen bekendgemaakt dat hij op 5 december 2013 Ereburger van de stad Menen wordt. Daartoe wordt zijn Ereburgerschap op 25 november aan de gemeenteraad voorgedragen. Frederik Van Lierde zal hiermee de 4de Ereburger van de stad Menen in de rij zijn: Jozef Deleu, Willem Vermandere en Willy Spillebeen gingen hem voor.

Binnenkort meer praktische info over de viering van deze eervolle titel op 8 december 2013.

Volg Frederik ook op www.frederikvanlierde.com

Burgemeester Martine Fournier en schepen van Sport Eddy Lust ontvingen Frederik Van Lierde met pakkende woorden vol bewondering, trots, erkentelijkheid, emotie... (c) Wilfried Ossieur